Gerecycled jeans

Gerecycled jeans, iets voor jou?

Ben jij milieubewust en wil je graag duurzaam leven, zo ook met je kleren? Dan zijn gerecycled jeans misschien wel de oplossing voor jou! Omdat jeans van een goed materiaal en vaak hoge kwaliteit gemaakt wordt is de stof ideaal om te recycleren en te gebruiken voor nieuwe jeans of andere producten zoals jasjes. Door de steeds meer groeiende vraag naar duurzame producten en gerecyclede producten komen gerecyclede kledingstukken ook steeds meer voor. Er wordt nu namelijk ook erg veel 2e hands kleren verkocht in winkels die er speciaal voor gemaakt en er zijn merken die alleen maar kleren maken van hergebruikt materiaal. Hierdoor spreken ze een grote groep aan van mensen die milieubewust willen leven aangezien deze groep erg groot is en ook steeds groter wordt. 

 

Milieubewust 

Een van de voordelen van het gebruiken en kopen van gerecycled jeans is dat het een stuk milieubewuster is dan een nieuw paar te kopen. Als je bijvoorbeeld kijkt naar een bedrijf die gerecyclede jeans aanbiedt zoals: IF Denim kan je zien dat ze alle kleren met de hand maken en alleen van stukken denim die al gebruikt zijn. Ze doen dit omdat ze duurzame kwaliteit kleren willen creëren van denim en zo eco vriendelijk mogelijk te werk gaan. Je kan je wel voorstellen dat mensen die erg milieubewust zijn en willen zorgen dat ze zo eco vriendelijk leven hier interesse in hebben. Daarom zijn er los van dit bedrijf erg veel bedrijven die steeds meer gebruik gaan maken en zich specialiseren van gerecycled jeans of andere kledingstukken en hier nieuwe kledingstukken van maken. Zo kan je bij If Denim kledingstukken krijgen gemaakt van denim zoals: jassen, mondmaskers, tassen en nog meer. 

 

Denim 

Een van de reden dat er veel gebruik wordt gemaakt gerecycled jeans en andere denim stukken is dat het een erg goede stof is die extreem lang mee gaat. Hierdoor is het ideaal om her te gebruiken en kan je er veel kanten mee op. Denim bestaat al heel lang en heeft ook een goede naam onder de bevolking als een duurzaam product want als je een geode echte denim broek koopt gaat deze het langste mee vergeleken met andere broeken. Vaak is denim wel iets duurder om nieuw te kopen maar is het de investering in het lange termijn meer dan waard. Dus ben jij nog opzoek naar fashion gemaakt van recycled jeans? Dan zit je bij If Denim aan het juiste adres! 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *